Donaties


Donaties

Er zijn steeds weer mensen die ons steunen middels donaties. Zie hieronder.
(Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken)

Fostercare 2022Fostercare 2022 (6.000 euro)
Wat een fijn jaar hebben de kinderen achter de rug, ze konden weer naar school, waren in goede gezondheid en blij in hun warme gezinnen! De kinderen hebben hun verjaardagen met cadeautjes kunnen vieren, leuke uitjes gehad en vooral veel liefde gekregen van hun Fostercare ouders. We blijven hen op de voet volgen!
Kerstgeschenken 2022Studie project 2022 (8.000 euro)
Wat een geweldig nieuws dat afgelopen jaar er een sponsor is gevonden die 2 studenten wil helpen met het bekostigen van hun studie. Ze ondersteunt deze twee middels mental support en met geld om hun studie te kunnen bekostigen (kost en inwoning, boeken, laptop, begeleiding, vervoerskosten, etc…)
Kerstgeschenken 2022Kerstgeschenken 2022 (800 euro)
Loc heeft kunnen regelen dat de Fostercare kinderen en de kinderen uit de omgeving met kerst van de kerstman een cadeau mogen gaan ontvangen. Dat geeft een enorme blijdschap bij de kinderen en hun gezinnen! Het is een uitzoekwerk voor onze collega’s maar zo fijn dat we dat konden doen voor ze.
Nieuwe keukenFostercare 2021 (7.500 euro)
Het afgelopen jaar hebben de Fostercare gezinnen enorm genoten van alle ingezamelde kleding, de schoolspullen en niet te vergeten de verjaardagscadeaus en uitjes. Zelfs een nieuwe keuken is aangelegd bij ons gezin met de 4 kinderen, wat een rijkdom voor hun. De Fostercare ouders en de kinderen zijn enorm blij met al deze mogelijkheden die ze van ons hebben ontvangen.
SchoolprojectSchoolproject 2021 (5.000 euro)
In september hebben onze collega’s weer schoolspullen uitgedeeld aan 450 kinderen op de scholen. Ze hebben ons erg gemist, want wij zijn er normaliter natuurlijk altijd bij, maar vanwege Corona zijn we dit jaar niet zelf gegaan. Dankzij de zeer nauwkeurige inkoop van LOC heeft ieder schoolkind weer de juiste spullen om het schooljaar te kunnen doorlopen. (boeken, schriften, schrijfgerei).
InzamelingsactieInzamelingsactie 26 mei 2021
Wat was het ook deze keer weer een enorm succes. Op 26 mei j.l. hebben we weer een hele bus vol kunnen krijgen met o.a. allemaal ingezamelde kleding, schoenen, babyspullen, persoonlijke hygiëne goederen en beddengoed. Dank aan iedereen die hier weer aan heeft bijgedragen. Ongelooflijk hoe iedereen zijn best weer heeft gedaan om zoveel bij elkaar te krijgen. Dank aan de ouders van de HSV, Dekkersport, Skihut, Archipelwijk, familie, vrienden, stichting Noord Nederland voor Roemenië voor het transport en Topmovers voor alle dozen! Hopelijk kunnen we in het najaar nog een keertje een inzamelingsactie doen. We gaan weer heel veel kinderen en hun ouders blij maken in Targu Mures en omstreken. Dank!!!!!
ProvisionAanleg badkamer Fostercare gezin gerealiseerd 2021 (1.600 euro)
Een van onze Fostercare gezinnen met 4 opgroeiende kinderen, heeft met behulp van een lokale loodgieter een prachtige badkamer aangelegd in hun huis. Dankzij een waterput die we paar jaar terug daar hebben aangelegd was het nu mogelijk om de badkamer te realiseren met stromend water. Dit heeft zo’n enorme positieve impact op het hele gezin, het maakt echt een enorm verschil!

Dankbaar zijn we dat het hele gezin met keihard werken en met behulp van de loodgieter dit heeft weten te realiseren.
ProvisionProvision 2020 (14.000 euro)
Provision heeft ondanks de Corona crisis enorm veel kunnen betekenen voor de allerarmste gezinnen. Voedselpakketten, medische hulp en goederen van de inzamelingsactie zijn van levensbelang geweest voor deze zeer kwetsbare groep mensen!

Fantastisch hoe zij met gevaar voor eigen leven deze mensen blijven helpen. Ook hebben zij veel betekent voor de kinderen die niet naar school konden. Zo mogelijk is er opvang geweest om schoolwerk bij te houden en de kinderen te voorzien van warme maaltijden.
InzamelingsactieInzamelingsactie 28 oktober (1.500 euro)
De laatste inzamelingsactie is alweer geweest voor 2020 voordat de winter intreedt in Roemenie. Wat een succesvolle actie was het weer. De bus zat volledig tot de nok gevuld met kleding, schoenen, beddengoed, kinderwagens, speelgoed, medische artikelen en warme dekens. Wat is er een ongelooflijke hoeveelheid ingezameld. Dank aan de Archipelbuurt mensen, de HSV ouders, Ladiescircle Den Haag, familie en vrienden van ons, buurtgenoten en stichting Noord Nederland voor Roemenie voor het veilige transport. We waren echt overdonderd door de enorme hoeveelheid. Wat gaan daar veel mensen weer blij van worden, helemaal nu de Corona pandemie weer is opgelaaid en de winter in aantocht is. In het voorjaar zullen we weer inzamelen. Tegen die tijd weer meer informatie.
ProVision project/vervroegde schoolverlatersProVision project/vervroegde schoolverlaters (3.000 euro)
Door de Corona pandemie moeten ook in Roemenië scholen weer gaan sluiten. Dat betekent nogal wat voor de kinderen. School is voor hen houvast qua structuur in de dag, een warme maaltijd en sociale contacten. Onze collega’s ter plekke hebben het zo georganiseerd dat ze de kinderen toch veilig kunnen les geven, weliswaar in kleine groepjes met juiste begeleiding. Die kosten gaan we voor hen vergoeden zodat de kinderen zo goed mogelijk bij blijven met hun schoolwerk. De kinderen komen graag, ze weten dat ze een warme maaltijd krijgen en als er problemen zijn kunnen ze er over praten. Dit project is voor veel kinderen een zeer belangrijk ondersteuning in hun dagelijkse ritme. Ze willen graag aan hun toekomst werken en dat wordt op deze manier toch mogelijk gemaakt. Hoe meer sponsorgelden, hoe meer kinderen we kunnen ondersteunen. We hopen hiermee de kinderen verbonden te houden met onze ProVision collega’s, die hen sowieso door het jaar heen altijd ondersteunen en begeleiden dankzij onze gelden.
ProVision project/vervroegde schoolverlatersBril voor Fostercare kid (80 euro)
Een van onze Fostercare kinderen bemerkte dat de sterkte van de bril niet meer voldoende was en de bril werd te klein. Deze is natuurlijk meteen aangepast en hij kan weer goed de wereld om hem heen zien!
Stapelbed voor 2 Fostercare kinderenStapelbed voor 2 Fostercare kinderen 2020 (350 euro)
2 van onze Fostercare kinderen hebben nu de leeftijd om op een eigen slaapkamer met hun eigen spullen te kunnen verblijven. Zo hebben ze hun eigen omgeving en hoeven ze niet meer bij de Fostercare moeder op de slaapkamer. We hebben hen kunnen verblijden met een stapelbed voor op hun eigen kamer, waar ze lekker slapen en samen kunnen spelen. Een enorme grote vooruitgang voor iedereen in het Fostercare gezin.
Trampoline voor Fostercare gezinTrampoline voor Fostercare gezin 2020 (200 euro)
Een trampoline voor een van de kinderen uit onze Fostercare gezinnen zorgt voor een enorme hoeveelheid plezier en rust. Een van de kinderen heeft concentratie problemen en ADHD achtige verschijnselen. Mede door de komst van de trampoline kan het meisje thuis en op school beter functioneren. Ze springt er alleen of samen met haar broertjes op los. Het is een fantastisch speeltoestel voor haar en haar familie.
School-tafels en -stoelenSchool-tafels en -stoelen 2020
Dankzij een school uit Brabant hebben we 80 tafeltjes en stoelen gekregen voor onze school in Ogra. Veel vrijwilligers hebben zich ingezet om alles goed te kunnen transporteren. Dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen. De kinderen in Ogra hebben geholpen op school om alles op de juiste plek in de juiste klas te krijgen. Stichting Homico heeft dit gehele project voor ons geregeld en ook hebben zij alle verdere transportkosten voor hun rekening genomen. We zijn hen enorm dankbaar!
Schoolproject 2020Schoolproject 2020 (4.500 euro)
Onze collega’s hebben weer alle schoolspullen voor 450 kinderen ingekocht deze de zomer om deze aan alle kinderen uit te delen zodra zij in september weer naar school gaan. Helaas kunnen we er dit jaar zelf niet bij zijn om het uit te delen ivm Corona. Super dat we dit jaar toch weer op deze manier het project kunnen laten draaien. Voor de vele kinderen van essentieel belang om zo hun schooljaar te kunnen starten en af te kunnen maken.
Inzamelingsactie Corona tijdInzamelingsactie Corona tijd 2020 (1.500 euro)
Wat een mooie actie in crisistijd. Veel mensen in Den Haag en omstreken hebben hun huizen lekker opgeruimd en spulletjes verzameld voor onze gezinnen in Roemenie. Stichting Noord Nederland voor Roemenie kon eind juni weer veilig de grenzen over en heeft alle dozen naar Targu Mures gebracht. Veel mensen zijn weer gelukkig gemaakt met kleding, schoenen en medische hulp!
Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Topmovers heeft ons weer de dozen geschonken, waarvoor onze dank!
Foster care zorg/plaatsingFoster care zorg/plaatsing 2018-2019-2020
Voor 15 Foster care kinderen is er veel werk te doen qua administratie, (na)zorg, controle, voorzien van goederen (voedsel, luiers, kleding, etc..). Er zijn twee dames fulltime bezig met de hele plaatsing procedure en het volgen van de kinderen in de gezinnen. Het blijft een bureaucratisch gebeuren waar veel geduld wordt verwacht van alle partijen.
Foster care voor 3 kinderenFoster care voor 3 kinderen (special need kids) 2018-2019-2020
3 Foster care kinderen hebben extra zorg en begeleiding nodig gezien hun verleden. Ze worden opgenomen in een liefdevol gezin en begeleid door psychologen om op te kunnen groeien tot een volwaardig mens. De kosten zijn met name voor transport, school, medische hulp, begeleiding, interventies en voedsel elke dag.
Nieuwe bril voor Fostercare kind (Nieuwe bril voor Fostercare kind (2019)
Dankzij geld dat wij hebben gekregen voor ons Fostercare project hebben we Narcia weer kunnen voorzien van een nieuwe grotere bril, op sterkte. Ze hoeft de bril eigenlijk nu alleen maar op in de klas, maar ze is zo blij en kan zo goed zien als ze de bril de hele dag draagt, dat ze het liefst de hele dag de bril draagt.
FostercareFostercare 2019
De Fostercare kinderen maken het goed. Deze zomer hebben ze fantastische uitjes gemaakt met onze collega’s aldaar om ook hen een vakantie gevoel te geven.
Ze bezochten een zoutmijn, gingen naar de stad en naar een pretpark. Een groot feest voor iedereen. Dank aan alle sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt. De kinderen zijn zich alweer aan het voorbereiden op een nieuw schooljaar. We kunnen hen blijven sponsoren dankzij uw gelden! We blijven hen weer voorzien van alle benodigde basisbehoeftes.
InzamelingsactieInzamelingsactie 2019 (1.000 euro)
Ook deze keer weer een groot succes, ruim 180 dozen en 60 schooltafels en stoelen zijn weer ingezameld op weg naar Targu Mures, Roemenie.
Met veel zorg en liefde hebben velen, ons weer kleding, schoenen, sportspullen, dekens, lakens en babyspullen aangeleverd. Het kinderziekenhuis, de Fostercare kinderen en alle schoolgaande kinderen van Provision zullen weer erg blij zijn met deze spullen. Dank aan Dekkersport, ouders van de HSV, familie, vrienden, Arnold voor de helpende hand, Topmovers voor alle dozen en niet te vergeten heer Luinstra (Stichting Noord Nederland voor Roemenie) voor het transport. Dank aan allen die hier weer hun steentje aan hebben bijgedragen! Echt heel mooi om dit samen te kunnen doen.
SportkledingSportkleding 2019
Dankzij een stichting hebben we prachtige sportkleding ontvangen die de kinderen dragen tijdens de na-schoolse activiteiten en sportevenementen. Sporten is enorm belangrijk voor deze kinderen en een goede uitlaatklep. Dank voor deze geweldige outfits! Ze zijn er erg blij mee.
FostercareFostercare 2019: (7000 euro)
Dankzij een aantal sponsoren kunnen wij er weer zorg voor dragen dat onze 14 kinderen in Fostercare de zorg en hulp krijgen die ze nodig hebben.
Twee jongens kunnen de wereld weer stukken beter zien door een nieuwe bril, de medische zorg voor de kinderen kan door blijven gaan en de basis behoeftes kunnen ook steeds weer worden gegarandeerd.
FostercareInzamelingsactie 31 oktober 2018
Zoals ieder jaar staan we ook dit jaar weer met onze bus in Den Haag om spullen in te zamelen voor onze kinderen in Roemenie.
Dat vindt plaats op woensdag 31 oktober van 12-13 uur voor de Haagsche School Vereeniging op de Nassaulaan 26 te Den Haag.
Heb je nog (gebruikte) kinderkleding (0-18 jaar), dames of heren kleding, kinderschoenen, regenlaarsjes, beddengoed of babyspulletjes, doneer je spullen bij de Haagsche School Vereeniging, wij zorgen ervoor dat alles in Roemenië komt. Bij voorkeur aanleveren in dozen met label wat erin zit.
TandartsprojectTandartsproject 2018 (8.000 euro)
Het tandartsenproject heeft ook dit jaar weer goed gewerkt. Er konden veel kinderen naar de tandarts waardoor eten en drinken en praten weer een stuk makkelijker ging dan voorheen. Voor veel kinderen een erg spannend moment, maar dankzij ervaren tandartsen zijn de kinderen goed behandeld en wedren ze ook vooral gerustgesteld voor alle behandelingen. Veel kinderen waren nog nooit bij de tandarts geweest. Preventief tanden poetsen wordt hen goed aangeleerd om een hoop problemen te voorkomen!
Fostercare 2018Fostercare 2018 (6.780 euro)
Er zijn nu 14 kinderen in Fostercare die ongelooflijk goed meedraaien in de gezinnen. Een warm thuis met stabiliteit en veel liefde zorgt ervoor dat de kinderen goed kunnen opgroeien tot volwaardige mensen! Met de juiste begeleiding en zorg komen deze kinderen heel ver! We zijn erg blij dat deze kinderen een plekje hebben kunnen krijgen in de mooie gezinnen!
Bril voor NarcisaBril voor Narcisa 2018 (200 euro)
Dankzij een gift hebben we een van onze Fostercare kinderen kunnen voorzien van een nieuwe bril, met glazen op de juiste sterkte. Zo kan ze weer goed meekomen op school en ziet ze de wereld weer een stuk kleurrijker!
InzamelingsactieInzamelingsactie 2018 (700 euro)
Weer 140 dozen gevuld met kleding, schoenen, babyspulletjes en speelgoed! Dank aan iedereen die ons hiermee weer heeft geholpen. Dank aan Dekkersport voor de schoenen, Topmovers voor de dozen en dank aan alle ouders van de HSV, familie, kennissen en vrienden die weer veel hebben ingezameld en deze actie weer tot een groot succes hebben gemaakt!
Driewieler voor Fostercare Driewieler fiets met motor voor Fostercare gezin 2018 (1.450 euro)
Een Fostercare moeder hebben we enorm blij gemaakt met een driewieler fiets met motor. Zij kan op deze manier de kinderen veilig en makkelijk naar school brengen. De bus kost haar veel geld elke dag en vooral ook veel tijd!
Dankzij een gulle gever hebben we deze dame enorm blij kunnen maken. Zij is ons zeer dankbaar. Een enorme vrijheid hebben ze ervoor gekregen.
Schoolproject 2018Schoolproject 2018 (6.000 euro)
Dankzij een prachtige gift van vrijwilligers van de Bazar Veilingmarkt Rommelmarkt Sneek, BVR (2018) hebben we het schoolproject kunnen realiseren. Bijna 400 kinderen zijn weer voorzien van de benodigde schoolspullen, zodat ze het komende schooljaar weer goed voorbereid naar hun lessen kunnen. Ik heb de spullen eigenhandig uitgereikt en de blije gezichten spreken boekdelen! Dank voor de inzet van alle vrijwilligers die aan dit project hebben meegewerkt!
Ook wij hebben genoten van de 2 dagen die wij op de Bazar mochten staan! Dank voor de gastvrijheid.
InzamelingsactieInzamelingsactie april 2018
Door een fantastisch mooie inzameling van vooral kleding, schoenen, babyspullen en bedden, op 18 april bij de Haagsche School Vereeniging en Schoolvereniging Wolters in Den Haag, hebben we weer veel kinderen blij kunnen maken. Alle spullen zijn weer goed terecht gekomen omdat onze trouwe transporteur uit Doezem van Stichting Noord Nederland voor Roemenie, de goederen heeft afgeleverd bij onze collega’s van ProVision te Targu Mures. Zij hebben alle goederen ter plekke verdeeld onder de kinderen en gezinnen. De foto spreekt voor zich!
Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
Stapelbedden10 stapelbedden van recreatiecentrum Emsland voor Fostercare gezinnen (2018)

TassenVoetbal goals, volleybalnet en ballen (2018)
Voor de verschillende buitenschoolse activiteiten, het buiten spelen en/of de zomerkampen hebben we een sponsor gevonden die het mogelijk maakt om mobiele voetbalgoals, een mobiel volleybal net en verschillende ballen aan te schaffen. Deze worden op steeds wisselende momenten ingezet zodat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om lekker buiten te spelen met hun vriendjes, huisgenootjes of begeleiders.
Dank voor deze gulle gift!
SchoenenprojectSchoenenproject (2016-2017)
Zoals ieder jaar gaan we met de kinderen op stap in Targu Mures om met hen schoenen te kopen. Een hele uitdaging met 20 kinderen tegelijk in een winkel, maar met hulp van alle “moeders” slagen we er steeds weer in iedereen de juiste schoenen te geven! Voor iedereen een feestje.
WasdrogerWasdroger (2017)
Dankzij Kinderopvang academie in Zeist konden we een grote wasdroger aanschaffen die veel werk uit handen neemt van de moeders/verzorgers. Heel hartelijk dank voor dit fantastische eindejaars cadeau geschenk! (www.kinderopvangacademie.nl)
TandartsenprojectTandartsenproject (2017)
Ook dit jaar hebben we weer 300 kinderen naar de tandarts kunnen laten gaan dankzij steeds weer terugkerende sponsoren. Dit project is echt een groot succes. De lokale tandartsen werken goed mee en nemen de tijd voor deze kwetsbare kinderen. Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de tandarts in 10 jaar tijd..Ze blijven daarnaast goed begeleid worden in het onderhouden van hun gebit. Dat is van essentieel belang. Deze projecten worden door CPS (kinderbescherming) ook goed gevolgd en met name ook erg gewaardeerd dat we dit voor hun kinderen mogelijk maken. Daarnaast probeert onze LOC staf de reguliere controles minimaal 1 maal per jaar in te plannen voor LOC en casa Juliana kinderen.. Er zijn vaak ook nog “noodgevalletjes” die voor gaan. Het is voor hen steeds een hele logistieke uitdaging.
Medische verzorgingMedische verzorging (2017)
Iedere jaar opnieuw lukt het ons om dit project te kunnen continueren. Het gaat met name om kosten voor huisarts, psycholoog, medicijnen en therapie. Dit is zoals ook voor onze eigen kinderen van essentieel belang dat ook deze kinderen dat in hun leven mogen krijgen. Vaak beginnen deze kinderen al met een achterstand en dan is het van levensbelang dat ze op de juiste wijze begeleid gaan worden.
InzamelingsactieInzamelingsactie (2017)
Dit jaar was het wederom een enorm succes! Twee scholen deden mee aan de inzamelingsactie met als resultaat een enorme bus vol met kleding, schoenen en speelgoed. Dit jaar kwam het transport tegelijk aan met ons werkbezoek en hebben we eigenhandig de dozen aan iedereen mogen uitdelen. Dat was echt een heel mooi om te doen! Dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen. De medewerking van scholen, onze transporteur de heer Luinstra van stichting Noord Holland voor Roemenie, alle moeders die hebben geholpen, de kinderen die spullen hebben afgestaan, Dekker sport uit Den Haag en niet te vergeten Topmovers voor het leveren van de dozen!!! Fantastisch dat jullie ieder jaar weer zo mee werken!
ProVisionProVision (2017)
Dit jaar hebben we voor het eerst de stichting ProVision gesteund (www.provision.org.ro) We kennen Marian en Cristina nog uit 2010 toen zij beiden nog werkten voor LOC. Zij zijn in 2011 hun eigen stichting gestart. Zij zorgen voor de allerarmsten in Targu Mures en omgeving. Ze ondersteunen deze mensen in hun eerste levensbehoeftes als ze dat zelf niet voor elkaar krijgen door allerlei omstandigheden. Veel mensen leven nog in erbarmelijke omstandigheden en zij maken het leven weer een beetje mooier voor hen. Wij ondersteunen o.a. in het leveren van voedselpakketten op scholen en bij gezinnen thuis, naschoolse activiteiten en leveren van goederen. Dit jaar is ook een deel van de inzamelingsactie naar deze allerarmsten gegaan in Targu Mures. Wij hebben geholpen met het uitdelen. 1,5 dag zijn we meegereisd langs alle projecten die zij steunen. Wat een enorme liefde gaat eruit van ProVision voor deze groep mensen. Enorm waardevol! We willen proberen om hen in 2018 wederom te sponsoren zodat zij door kunnen gaan met hun werk.
OfficeOffice (2017)
Afgelopen jaar is er keihard gewerkt aan het nieuwe kantoor op de plek waar ook de twee LOC huizen staan. Dit prefab huis dat neergezet was door Amerikaanse vrijwilligers is afgelopen winter geheel geïsoleerd, ramen erin gezet, deuren erin, electra aangelegd binnen en buiten en afgewerkt aan de buitenzijde. Dankzij twee grote sponsoren konden ze dit waarmaken. Nu is het nog van groot belang dat de binnen zijde van het huis verder wordt afgewerkt zodat het oude kantoor kan verhuizen naar deze plek. Dan zit iedereen bij elkaar, is er een mooie therapie ruimte, de opslag zit daar in het huis en mooie vergader ruimtes om efficiënter samen te werken. Op dit moment is er geen geld voor om het af te maken. Mooi speerpunt voor 2018 om dat voor elkaar te gaan krijgen.
KinderziekenhuisKinderziekenhuis (2017)
Iedere dag is er een vaste groep met lieve vrouwen die de achtergelaten/verstoten baby’s en peuters in het kinderziekenhuis verzorgen, knuffelen, begeleiden en opvoeden. De mooi ingerichte speel-en therapie ruimte wordt 7 dagen per week gebruikt om de kinderen de optimale begeleiding te geven die zij verdienen en nodig hebben om op te kunnen groeien tot een volwaardig mens. Kleding, schoentjes en speelgoed kunnen we steeds weer leveren dankzij de inzamelingsacties die wij houden. Daar maken we ze enorm blij mee. Verder steunen we dit project door maandelijks de vaste kosten te betalen. (luiers, voeding, therapeut, reiskosten vrijwilligers, etc…)
SchoolprojectSchoolproject (2017)
Dankbaar zijn we dat we ieder jaar de mogelijkheid hebben om 400 kinderen te voorzien van schoolspullen. Onze LOC staf zorgt ervoor dat alle kinderen de juiste spullen krijgen en dat is een enorme logistieke klus. Dan heb ik het genoegen om het ter plekke uit te mogen delen en met die blije gezichten van de kinderen is dat echt een feestje! Scholing is de manier voor deze kwetsbare groep kinderen om uit hun vaak slechte leefomstandigheden te komen. Ze hebben een goede dag activiteit en ze kunnen bouwen aan hun toekomst. Het is mooi om te zien dat we veel kinderen ieder jaar weer terug zien en zo hun best doen om hun school af te maken! En daar doen we het met elkaar voor. De kinderen zijn ons erg dankbaar!
FostercareFostercare (2017)
Er zijn momenteel 14 kinderen in Fostercare in zeer liefdevolle gezinnen. Vergeleken met de afgelopen jaren waar we de kinderen steeds hebben gevolgd zie je dat de kinderen letterlijk en figuurlijk opbloeien in een stabiele omgeving. Het zijn mooie evenwichtige kinderen met zeer trotse ouders. Op dit moment zijn onze LOC medewerkers hard aan het werken om een aantal van deze Fostercare kinderen bij dezelfde gezinnen te laten adopteren. Dat vereist veel geduld. De overheid werkt niet altijd even makkelijk mee. We ondersteunen deze gezinnen maandelijks met kleding, voeding, medische hulp en zo nodig gezins begeleiding. Het concept werkt fantastisch goed, mede dankzij de enorme liefdevolle inzet van onze orthopedagoog en maatschappelijk werkster. Zij komen twee keer per maand bij de gezinnen om hen te begeleiden waar nodig.
LOC housesLOC houses (2017)
Er zijn momenteel nog 2 meiden en 5 jongens die wonen in de LOC huizen. De andere kinderen zijn reeds uitgevlogen. Dat is een goed teken. Ze wonen zelfstandig, wonen onder begeleiding, studeren of zijn al getrouwd. Deze ontwikkeling is mooi om te volgen gedurende de afgelopen jaren. Het is wel van groot belang dat deze jong volwassenen goed begeleid blijven worden. Ze hebben voldoende bagage meegekregen de afgelopen jaren maar het in de praktijk uitvoeren is niet altijd even makkelijk. Daarvoor zijn twee hele lieve “mama’s” in dienst die de kinderen volgen.
De overgebleven grote kinderen wonen dus nog gewoon in hun oude huis en er zijn sinds paar maanden 8 kinderen bijgekomen uit casa Juliana huis. Zo is de zorg efficienter op 1 plek. De kleine kinderen (4-12 jaar) in 1 huis en de grote kinderen (18-23 jaar) in 1 huis. Ze helpen elkaar ook met opvoeden en dat is mooi om te zien. Het is een grote familie. Dankzij een sponsor komt er een mooie speeltuin in hun achtertuin zodat de kleinere kinderen daar optimaal kunnen genieten van de buitenruimte. Tevens komen er weer kippen in het reeds bestaande kippenhok. De kippen hadden de winter niet overleefd helaas.
Casa JulianaCasa Juliana (2017)
De kinderen uit casa Juliana zijn verhuist naar een van de leegstaande LOC huizen. Casa Juliana is nu beschikbaar om families op te vangen die kinderen in Fostercare willen nemen maar zelf te klein wonen om een heel gezin te kunnen plaatsen. Deze plek biedt uitstekend plek voor deze gezinnen. Er wordt nu hard aan gewerkt om dat allemaal voor elkaar te krijgen en de eerste gezinnen in te kunnen huizen.
Fostercare projectFostercare project (2017)
Voor het transport van onze Fostercare kinderen hebben we twee autostoelen kunnen aanschaffen. Zo komen en gaan de kinderen veilig naar hun huis. Dank namens de fostercare ouders!
InzamelingsactieInzamelingsactie (2017)
Woensdag 7 juni hadden we weer een inzamelingsactie gedaan bij de Haagsche School Vereeniging en bij Schoolvereniging Wolters in Den Haag. Ouders en kinderen hadden weer enorm veel kleding, schoenen, laarzen, beddengoed en speelgoed verzameld zodat wij weer een bus vol hadden voor onze kinderen in Roemenie. Daarnaast bedanken we Dekker Sport, Van der Ent verhuizingen en Niconico uit Den Haag, wederom voor hun gulle sponsoring in de vorm van (sport) kleding, schoenen en dozen. En niet te vergeten onze chauffeur en sjouwer Hak, die de hele dag met ons in actie is geweest.
Door ieders medewerking is het ook nu weer een geslaagde actie geworden.
De heer Luinstra van stichting Noord Nederland voor Roemenië brengt alle spullen in de zomer naar Targu Mures zodat daar alles gesorteerd wordt en verdeeld kan worden naar de juiste kinderen en huizen.
Dank voor ieders inzet en moeite!!!
We kijken terug op een zeer geslaagde actie.
Huiswerkbegeleiders4 Huiswerkbegeleiders/ naschoolse opvang (2014-2015-2016-2017)
Om de kinderen optimaal te kunnen begeleiden met hun schoolwerk heeft LOC 4 huiswerkbegeleiders in dienst genomen om de kinderen te helpen daar waar nodig. De salaris kosten voor deze mensen bedragen 20.568,50 euro per jaar. De afgelopen 6 jaren hebben deze mensen al gewerkt met onze kinderen met heel goede resultaten. Dit project is van zo’n groot belang dat we ieder jaar ons best doen om dit te kunnen continueren.
Mentor oudere wezen/school verlatersMentor voor de oudere wezen/school verlaters (2015)
Zodra de kinderen hun school af hebben en begeleid, zelfstandig gaan wonen hebben ze continue een mentor om hen heen nodig om het juiste pad te blijven bewandelen. En daar waar nodig hulp en steun direct kunnen krijgen om op een verantwoorde wijze aan hun toekomst te kunnen werken.
HuiswerkbegeleidersHuiswerkbegeleider buiten Targu Mures (2016)
Er is momenteel 1 LOC jongen die speciaal onderwijs nodig heeft. Er is een goede school voor hem gevonden buiten Targu Mures. Dat betekent o.a. dat hij op deze school extra begeleiding krijgt en zo weer op een hoger niveau getrokken kan worden om uiteindelijk toch zijn opleiding af te kunnen maken. Er is daar ter plekke een huiswerkbegeleider aanwezig die hem kan en wil helpen. Deze persoon is gespecialiseerd in het begeleiden van deze kinderen. De kosten bedragen 125 euro per maand.
Psychologen2 Psychologen (12.276 euro) (2015-2016)
Bij het opgroeien van de kinderen ziet ons weeshuis dat er bij de reeds ontstane pubergroep (13-18 jarigen) een grote behoefte is aan extra psychologische begeleiding, bovenop de reeds aangestelde psychologen. Er is een grote behoefte aan stimulering en aanmoediging van deze kinderen, allen met een gecompliceerde jeugd. Het zijn vaak serieuze problemen waar deze kinderen mee kampen en die moeten meteen aangepakt worden om niet terug te vallen in oude patronen.
Levi2 kinderen naar kostschool (2015-2016)
Dankzij een gulle gift konden er afgelopen jaar twee kinderen naar kostschool om de juiste opleiding met de juiste begeleiding te kunnen volgen. En met resultaat! Een van de jonge dames heeft net haar diploma gehaald en de jongen is over naar het volgende jaar!

Dank voor deze hulp. Zo kunnen de kinderen werken aan hun toekomst. De kosten bedragen 11 euro per maand per kind, maal 9 maanden, dat ze op deze kostschool verblijven voor een periode van 1 jaar.

Medische verzorgingMedische verzorging (gesponsord voor 2015-2016) 3.250 euro
Medicijnen en psychologische- en psychiatrische begeleiding. Dit hebben zij hard nodig om tot een zelfstandig mens op te kunnen groeien en aan hun eigen toekomst te kunnen werken. Deze kinderen hebben in de eerste levensjaren vaak zoveel meegemaakt dat het in de toekomst grote gevolgen heeft voor hun welzijn als dat niet op tijd wordt behandeld.

Ook in 2015 en 2016 hebben we de kinderen weer volledig kunnen ondersteunen in deze specifieke medische zorg.
Tarnaveni group home11 nieuwe matrassen in een van de group homes (2016)
Dankzij een donatie van 1200 euro hebben we 11 nieuwe matrassen en houten beddenframes kunnen doneren, zodat 11 kinderen in de grouphome weer lekker en fris kunnen slapen!
Hier zijn de kinderen en hun “ouders” super blij mee.
NarcisaEen nieuw bed voor Fostercare gezin, speciaal voor Narcisa (2016)
Narcisa, een van de bewoonsters van casa Juliana, is nu onlangs geplaatst in een liefdevol fostercare gezin en dankzij onze steun kreeg Narcisa een mooie nieuw bed, net zoals ze had in casa Juliana. Wat zal zij lekker slapen!
InzamelingsactieInzamelingsactie 14 september (2016)
Wat een hoeveelheid spulletjes heeft iedereen verzameld voor onze stichting. De bus zat afgeladen vol met kinderkleding, speelgoed, babyspullen, schoenen, etc… Wat enorm fijn dat zovelen weer hebben bijgedragen aan deze succesvolle actie. Hier gaan we weer heel veel kinderen blij mee maken. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Dank aan de ouders van de leerlingen van Schoolvereniging Wolters en Haagsche School Vereeniging. Dank aan Dekkersport, van Peet, Topmovers en alle mensen die spullen hebben uitgezocht en verzameld.
Het was weer een hartverwarmende actie. Zo maken we de wereld samen weer een beetje mooier!
Dank!
Foster Parents projectFoster Parents project (2016)
Er zijn nu totaal 11 kinderen in 6 families opgenomen in Foster care. Er stromen nog steeds kinderen door vanuit het kinderziekenhuis in deze Foster care. Dat is een fantastische vooruitgang voor deze baby’s en peuters.
De gezinnen worden begeleid door twee orthopedagogen/psychologen, zowel psychisch als fysiek. Iedere week is er voldoende eten en drinken, voldoende kleding en begeleiding die de kinderen nodig hebben. Op dit moment wordt er hard gewerkt om deze kinderen binnen twee jaar te adopteren in hetzelfde gezin.
Mede dankzij uw steun is dit allemaal mogelijk!
KinderziekenhuisKinderziekenhuis (2016)
Het afgelopen jaar zijn er een aantal aanpassingen gedaan in de behandel/speel kamer van de kinderen in het ziekenhuis. De kinderen worden goed begeleid gedurende de dag zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ze zijn uit hun bedjes en worden op een goede manier begeleid zowel emotioneel als fysiek. Er zijn nieuwe materialen aangeschaft voor in de kamer, er is opnieuw geverfd, er zijn begeleiders/therapeuten aangenomen en de groep vrijwilligers is uitbereid.
Casa JulianaCasa Juliana (2016)
Er zitten momenteel 10 kinderen in casa Juliana, het is een gezellig, warm huis geworden waar kinderen heerlijk en veilig kunnen opgroeien tot een volwaardig mens. Deze kleine kinderen worden met heel veel liefde verzorgd en begeleid door deskundigen en hele lieve mama’s die 24 uurs diensten draaien. Om dit te continueren hebben we steeds weer hulp nodig om alles te kunnen blijven steunen. Dat is ook afgelopen jaar weer gelukt en daar zijn we enorm dankbaar voor. Volgend jaar hopen we uiteraard dit weer voort te kunnen zetten.

TandartsenprojectTandartsenproject (2016)
Dankzij steeds weer terugkerende sponsoren kunnen we 450 kinderen structureel naar de tandarts laten gaan. Dat is voor de kinderen heel erg fijn. Ze kunnen weer normaal eten, lachen en stralen, dit door de juiste sanering en behandelingen. Met de juiste begeleiding worden de kinderen behandeld, voor velen is het vanaf hun 10-e jaar pas de eerste keer dat ze naar de tandarts kunnen. Een openbaring. Dankzij een gulle gift hebben de kinderen de juiste tandenborstels en tandpasta’s zodat het onderhoud ook gedurende het jaar kan plaatsvinden. Ze krijgen ook goede instructies hoe ze moeten poetsen en het vol moeten houden. Gelukkig hebben we ook voor 2017 een sponsor gevonden zodat de kinderen weer naar de tandarts kunnen blijven gaan. Dat is echt fantastisch!!!
SchoolprojectSchoolproject (2016)
Eind september 2016 ga ik weer naar Targu Mures om schooltassen en inhoud uit te delen aan 450 kinderen. Ieder jaar weer lukt het ons om de kinderen weer te voorzien van de benodigde spullen om naar school te kunnen gaan. Daar worden de kinderen heel erg blij van. Zo kunnen ze werken aan hun toekomst. Dankzij stichting Jong is het dit jaar wederom mogelijk gemaakt dat de kinderen de juiste spulletjes hebben voordat ze naar school gaan. En ik ben de gelukkige die het mag uitreiken.
KledingprojectHuiswerkbegeleiders (2016)
Dit continue doorlopende project is van groot belang voor de kinderen die moeite hebben op school, door achterstand, pas laat ingestapt zijn, etc….Deze huiswerkbegeleiders zijn iedere dag op onze kosten aanwezig en begeleiden de kinderen zo optimaal mogelijk. Zo is de kans het grootst dat ze hun opleiding met goed resultaat kunnen afronden. De kinderen zijn erg blij met hen.
KledingprojectKledingproject (2015)
Alle kinderen zijn weer voorzien van kleding voor de winter. Ze zijn er weer erg blij mee zoals u kunt zien op de foto’s. Samen de schoenen die ik met ze heb gekocht afgelopen september, kunnen ze weer fijn de winter door.
Dank voor uw support!
Foster Parents projectFoster Parents project (2015)
Tijdens mijn bezoek in Roemenië afgelopen september heb ik besloten een Foster Parents gezin financieel te helpen, met het kunnen gaan aanleggen van een waterpomp in hun tuin, zodat zij stromend water hebben voor een wasmachine.
Dit project is zojuist gerealiseerd en de familie is erg blij met deze immense verandering voor hun gezin. De pomp draait en de wasmachine is gekocht en aangesloten. Dat maakt het draaien van het huishouden een stuk eenvoudiger met 4 kinderen.
Tevens zullen we gaan bekijken of we dit gezin komend jaar ook kunnen helpen met de aanleg van een badkamer met een nieuw toilet en een douche voorzien van stromend water.
Fantastisch dat we dit voor hen hebben kunnen doen.
Dank voor de financiële steun die mogelijk is gemaakt door sponsoren voor ons Foster Parents project.
Inzamelingsactie 28 oktoberInzamelingsactie 28 oktober (2015)
Dankzij vele sponsoren hebben we weer 14 kub goederen verzameld voor onze kinderen. Dit keer met name kinder- kleding en –schoenen.
Dank aan alle steeds terugkerende gulle gevers (van Peet, Dekkersport, Topmovers, ouders van de HSV, familie en vrienden en Koel 4 kids) om deze actie weer tot een succes te maken.
Dank aan Tony die de hele dag de bus heeft bereden en alle goederen naar Friesland heeft gebracht zodat de heer Luinstra van stichting Noord Nederland voor Roemenië, alles weer veilig naar Targu Mures kan brengen, begin november.

Dit keer zullen de kleren vooral gaan naar de Fosterparents gezinnen, de LOC kids en de kinderen van casa Juliana. Fantastische bestemmingen! Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen op wat voor een manier dan ook!

SchoolprojectSchoolproject (2015) (3500 euro)
Mede dankzij aantal sponsoren van onze kant, konden we ook dit jaar weer 450 (wees) kinderen voorzien van schooltassen en de benodige inhoud. De kinderen zijn weer vol goede moed gestart aan hun school met de juiste uitrusting. De organisatie rondom dit project ligt geheel in handen van LOC en dit jaar hebben zij wederom fantastisch alles logistiek georganiseerd! Dank aan allen die hier aan hebben bijgedragen. Op naar de toekomst.

Advision (2015)
Graag willen wij het bureau Advision uit Den Haag bedanken voor hun kosteloze hulp bij onze eigen administratie.
Mede dankzij hen hebben we onze administratie goed op orde en ondersteunen zij waar nodig. Bedankt!!
www.advision.nl
OogprojectOogproject (2014)
Net als in 2009 zijn we in samenwerking met de Stichting Zienderogen, bijna 500 kinderen een oogcontrole gaan geven, in Targu Mures.


George de Jong, voorzitter van stichting Zienderogen, is een zeer ervaren opticien/optometrist, die ditmaal, begin oktober 2014, met twee optometristen studentes richting Targu Mures met ons is meegereisd. Alle oog meet materialen in hun koffers gingen mee. Ze hebben bijna 500 kinderen en hun begeleiders gemeten. Naar aanleiding van die metingen worden er vervolgens brillen in Nederland gemaakt. De kinderen konden uit verschillende monturen kiezen want het moet er ook een beetje lollig uitzien. De brillen zijn ter plekke afgesteld. Begin november zijn alle monturen met de juiste glazen, teruggestuurd naar Targu Mures. Zo zal er voor veel kinderen de wereld opengaan. 50 kinderen hadden een bril nodig, variërend van lichte- tot zeer zware afwijkingen. Ons weeshuis zorgt ervoor dat de juiste bril bij het juiste kind terecht komt. Dankzij de enorm enthousiaste inzet van de twee studentes Carlien Bijlsma en Emily Tan, onder de goede begeleiding van George de Jong is dit project wederom een enorm groot succes geweest. Voor herhaling vatbaar. Dank aan stichting Zienderogen en alle gulle sponsoren!!
Casa JulianaCasa Juliana (2014, 2015)
Dankzij een enorme gulle gift hebben we afgelopen jaar de gehele benedenverdieping van het bestaande geschonken huis, casa Rene, kunnen verbouwen tot een prachtig opvanghuis voor baby’s en peuters. Dit huis heet nu casa Juliana.


Er zijn prachtige slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken, een nieuwe cv installatie, een badkamer en speelruimte gebouwd. Daarnaast zijn er een aantal heel lieve “mama’s” in dienst genomen om de kinderen te verzorgen en veel liefde en aandacht te kunnen geven. Het huis is officieel geopend op 24 oktober j.l. Rudolf was getuige van dit prachtige moment. Dank aan de gulle gever, dit maakt echt het verschil voor deze groep zeer kwetsbare kinderen.
SchoenenprojectSchoenenproject (2013, 2014, 2015)
Het steeds terugkerende project, het kopen van de schoenen, gebeurde natuurlijk nu ook weer toen wij op bezoek waren in oktober. Een paar gewone schoenen en een paar sportschoenen mocht iedereen uitkiezen. Wat een feestje om dit weer met de grote kids te mogen beleven.

Zo dankbaar!
Resultaten inzamelingsactieResultaten inzamelingsactie (2014)
Dit is het mooie resultaat van de grote inzamelingsactie waar velen aan hebben bijgedragen. Alle spullen zijn goed aangekomen en de kinderen zijn er reuze blij mee. Dank aan iedereen die hieraan mee heeft geholpen.


Speciale dank ook aan Stichting Noord Nederland Transport voor Roemenië die het transport weer heeft geregeld.
InzamelingsactieInzamelingsactie (2014)
Woensdagmiddag 9 april hebben we wederom een inzamelingsactie gehouden voor onze weeskinderen, voor de HSV te Den Haag. Velen kwamen af op onze oproep om kleding, babybedjes, autostoelen, schoenen, speelgoed en toiletartikelen naar onze bus te brengen. Het was een groot succes. Naast alle ouders van school hebben ook dit jaar weer een aantal winkels uit Den Haag ons flink gesponsord met kinderschoenen (Koel 4 kids en NicoNico) en sportkleding (Dekker sport). Dank aan allen die ons en onze kinderen een warm hart toe dragen. Fantastisch om te zien dat zovelen er voor hebben gezorgd dat straks ons babyhuis prachtig is ingericht met alles wat de kleine kinderen nodig hebben voor een goede start.
Rotary Hilversum en Wijnwinkel mijn HemelRotary Hilversum en Wijnwinkel mijn Hemel uit Hilversum (2014)
Onder het genot van een glaasje wijn heeft Julie de leden van de Rotaryclub Hilversum in december 2013 verteld over Stichting Livada en over de lopende projecten in Roemenie. De Rotaryclub heeft wijn gekocht bij Mijn Hemel en een groot bedrag van de opbrengst van deze avond heeft Mijn Hemel geschonken aan stichting Livada. Fantastische dierbare avond voor iedereen! Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.
Schoolbenodigdheden voor onze weeshuis kinderenSchoolbenodigdheden voor onze weeshuis kinderen (1.000 euro per jaar)
Denk aan schriften, pennen, potloden en agenda’s.


Dit project hebben we kunnen realiseren, mede dankzij ASN Foundation. www.asnbank.nl

DierenhokkenDierenhokken (2014)
LOC heeft prachtige grote dieren hokken/rennen gebouwd in hun achtertuin om zo eigen kippen, eenden, varkens, geiten en ganzen te hebben. Deze leveren o.a. eieren, melk en vlees. Tevens leren de kinderen hoe je moet omgaan met deze dieren en hoe je ze moet verzorgen. Kind en dier kunnen elkaar veel geven. Dank namens een gulle sponsor die ons hierbij financieel heeft gesteund.

SchoolprojectSchoolproject (2013, 2014)
Dankzij een aantal sponsoren hebben we 12.000 euro bij elkaar gekregen om 450 kinderen (20 LOC kids, 80 Gypsy kinderen uit de gypsy villages en 350 kinderen uit omliggende familyhouses) te voorzien van gevulde school rugzakken. Julie van het bestuur is van 12-15 september 2013 naar Roemenie geweest om al deze kinderen eigenhandig de schooltassen te overhandigen. De Kinderbescherming, lokale pers en televisie zijn erbij aanwezig geweest om dit mooie project vast te leggen. Zo kan men zien dat door deze giften de kinderen daadwerkelijk naar school kunnen met de benodigde spullen. LOC heeft per kind, per huis, per klas alle rugzakken voorzien van de juiste spullen. Zonder hun fantastische hulp en logistiek was dit project nooit zo geslaagd als dat het nu was. Dit maakt het verschil voor de kinderen! Anders had deze groep kinderen gewoonweg niet naar school gekund. Nu kunnen ze bouwen aan hun toekomst en wat hadden ze een zin om naar school te gaan toen ze de mooie rugzakken zagen! Hartverwarmend…..

Internationale management cursus New Vision + Power GmbH (2013)
Bernd en Uddi Specht van New Vision + Power GmbH hebben tijdens hun management cursus in Zwitserland een prachtige donatie geregeld. Iedere cursus krijgen de cursisten de mogelijkheid om een goed doel te sponsoren. De cursisten leggen geld in en Bernd en Uddi verdubbelen dat bedrag. Dit keer hebben zij 8800 euro bij elkaar gekregen om onze kids te helpen. Dat is echt fantastisch nieuws. Dank aan alle cursisten en aan de cursusleiders die dit initiatief steunen.
KinderziekenhuisKinderziekenhuis (2011, 2012, 2013, 2014)
Dankzij gulle giften kunnen we de komende 3 jaar onze hulp blijven bieden aan het nabij gelegen kinderziekenhuis. Luiers, voeding, zorg, liefde en aandacht, reiskosten, kunnen we allemaal in voorzien en dat is fantastisch voor deze groep kleine kindjes. Deze minimale hulp hebben zij heel hard nodig om tot een volwaardig mens op te kunnen groeien. Teven is het ons mogelijk gemaakt om een psychologe voor 5 dagen in dienst te laten nemen door LOC zodat deze dame  iedere dag de kinderen optimaal kan verzorgen. Met absoluut goede resultaten. Wat een enorme liefde geeft zij deze kinderen mee. Onbeschrijflijk!!!!
Medische hulp/psychologische begeleiding (2011, 2012, 2013, 2014, 2015)
Dankzij een aantal sponsoren kunnen we veel kinderen helpen met psychische problemen. Veel van de kinderen uit het weeshuis hebben geen goede start gekend in een eerste levensjaren. Er is bijna altijd sprake van lichamelijk en psychische mishandeling. Om deze kinderen goed te begeleiden krijgen ze dankzij ons de hulp die zij nodig hebben om op te groeien tot een volwaardig mens.
4 huiswerkbegeleiders (2011, 2012, 2013, 2014, 2015)
Er zijn 4 huiswerk begeleiders nodig om alle kinderen voldoende aandacht te kunnen geven  en te begeleiden bij het maken van hun huiswerk. Er is voldoende gedoneerd om 4 huiswerkbegeleiders aan te nemen voor de komende 3 jaar. Zo kunnen de kinderen hun school afmaken met een goed resultaat. En bouwen aan een goede toekomst!! En daar doen we het met z’n allen voor.
Black Sea (2012)
Dankzij gulle giften konden alle 24 kinderen afgelopen zomer een week naar de Black Sea. Ze hebben genoten van het weer, van elkaar en van de mooie omgeving. De kinderen zijn even weg uit het normale leventje en bouwen veel energie op om weer vol goede moed aan de slag te gaan met het nieuwe schooljaar.
Beddengoed voor 24 kinderen Sleepwise (2012)
Sleepwise uit Antwerpen heeft ervoor gezorgd dat  alle 24 kinderen splinternieuwe onderlakens, dekbedhoezen en kussenslopen hebben gekregen. De kinderen zijn reuze blij met deze gulle gift.
Dank jullie wel Sleepwise!!!
Inzamelingsactie HSV (2012)
Ook dit jaar zijn we weer met een bus voor het hek van de HSV in de Den Haag gaan staan. Veel ouders hebben kleding, speelgoed en toiletartikelen geschonken aan ons. Het transport is wederom geregeld door NoordHolland Transport voor Roemenie. Zij zorgen er steeds voor dat alle spullen veilig en heel overkomen naar Roemenie. Graag wil ik de heer en mevrouw Luinstra hiervoor bedanken! En natuurlijk dank aan alle ouders die weer aan onze stichting hebben gedacht.
Koel4kids (2012, 2014)
Namens Koel4kids kunnen de kinderen weer op goede schoenen het leven door. Wederom 100 paar mooie schoenen waar de kinderen heel blij van zijn geworden!

Dank je wel weer Vanessa voor je gulle gift!

Dekker sport (2012, 2014)
Wederom heeft Dekker sport uit Den Haag een enorme hoeveelheid aan sportkleding gedoneerd en wat een succes wederom bij de kids. Sport is voor hen een enorme uitlaatklep, dus zij zijn blij dat ze dat met goede kleding weer kunnen uitvoeren!

Dank je wel weer Dekker Sport!!!

Pleegzorg twee kinderen (2012, 2013, 2014)
In 2012 konden wij twee kinderen onderbrengen in pleegzorg waardoor deze kinderen optimaal konden worden begeleid in een zo gunstig mogelijke leef omgeving!
Deze situatie was voor alle partijen een hele mooie oplossing, met name de kinderen zijn blij en gelukkig. Nu zijn er in de afgelopen 1,5 jaar nog eens 5 kinderen geplaatst in een gezin en dat is echt heel mooi nieuws!
Kinderen voor Kinderen HSV (2012)
Klas Na 7 van de HSV uit Den Haag heeft tijdens een project op school 200 euro opgehaald om schoolspullen te kopen voor de kinderen. Dit geld hebben ze zelf verdiend met het leren runnen van een eigen winkeltje in de klas. Het geld wilden ze niet gebruiken voor een schoolreisje maar voor een goed doel. Ze hebben toen gekozen voor onze Stichting. Fantastisch kids dat jullie dit hebben gedaan!!! Julie, bestuurslid van de Stichting heeft het geld zelf overhandigd aan de medewerkers van ons weeshuis.
Schoenen en kleding, schoolspullen (2010, 2011, 2012, 2013, 2014)
Voor het nieuwe schooljaar hebben de kinderen weer nieuwe schoenen en jeans nodig. Deze zijn ze ter plekke gaan kopen. Zo is er ook voldoende geld gedoneerd om de kinderen  in 2012 hun schoolbenodigdheden te kunnen geven. Het is fijn dat de kinderen goed uitgerust weer aan hun nieuwe schooljaar kunnen beginnen.
Groenten en fruitkas (2012), 18.000 euro reeds gedoneerd
Nu we een jaar verder zijn staan er twee geweldig mooie kassen waar de eerste groenten en fruit al van zijn gegeten en verkocht. We zijn enorm blij dat het zo’n succes is geworden. de kinderen helpen mee in de kassen, ze zijn mede verantwoordelijk voor hun eigen voedsel en het onderhoud van de kassen.
2 Personenbusjes (2012), totaal 40.000 euro gesponsord
Twee personenbusjes hebben het begeven en zijn vervangen door 2 nieuwe Volkswagen busjes. Zo kunnen de kinderen weer veilig van en naar huis gebracht worden. Tevens worden de busjes gebruikt voor boodschappen, naschoolse activiteiten, artsbezoek etc. Dankzij gulle giften konden we hen nu helpen met twee busjes. Totale kosten van de twee personenbusjes zijn 40.000 euro.
Mantra zingen voor het goede doel (november 2011, januari 2012)
In november 2011 heeft Irene Hartogh van the Cityretreat in Den Haag een “Mantra zingen” workshop gehouden en de opbrengst was voor onze Stichting. De kinderen konden met het geld nieuwe handschoenen, mutsen en sjawls kopen voor de koude winter. Wegens het grote succes heeft Irene weer een mantra zingavond georganiseerd in januari 2012. De opbrengsten daarvan zijn naar sokken en ondergoed gegaan, waar de kinderen wederom reuze blij mee waren. Dank je wel Irene en alle deelnemers voor deze lieve giften!!
Hulpgoederen kinderziekenhuis (2011)
De eerste uitgaven zijn gedaan voor hulpgoederen aan het kinderziekenhuis. De kinderen hebben meer speelgoed, luiers, beter voedsel en betere kleding. Er is tevens een grotere groep (nieuwe) vrijwilligers samengesteld die wekelijks naar de kinderen gaat om hen te knuffelen, met ze te spelen en hen te voorzien van de basisbehoeften. Deze groep probeert de kinderen ook mee naar buiten te nemen, want dat lukt anders niet vanweg gebrek aan tijd en geld en personeel in het ziekenhuis.(1.200 euro)
Groenten-en fruitkas (2011)
De eerste resultaten mogen er al zijn. Er is al flink gewerkt in de moestuin en de eerste gewassen beginnen al te groeien. Met een startkapitaal van 1.000 euro hebben ze al een mooi resultaat weten neer te zetten.
Schoenen kopen in Targu Mures, (2010,2011)
Zoals we ieder jaar doen, gaan we samen met de kinderen naar een plaatselijke schoenenwinkel in Targu Mures om daar schoenen voor hen aan te schaffen. in 2010 is Rudolf weer op stap gegaan met ze en in 2011 is Julie met alle kinderen de schoenen gaan kopen. De kinderen krijgen 1 paar schoenen voor school en 1 paar schoenen voor de sport. Reuze blij verlaten we met hen de winkel na afloop! (3.000 euro)
Basis keukenvoorraad en grouphome voorraad, (2010)
In de drie verschillende huizen waar de weeskinderen verblijven was het nodig om een grote hoeveelheid goederen aan te schaffen om zo de kinderen te kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften. Een paar voorbeelden: Pyama’s, sloffen, beddengoed, eten en drinken, keukengerei, kruiden en worst. (6.000 euro)
Waterpomp op kampeerterrein (2010)
Met behulp van een lokaal team heeft LOC op het vakantie/ kampterrein een waterpompinstallatie geinstalleerd,  zodat de 500 weeskinderen die jaarlijks daar hun vakantie vieren, voldoende water hebben voor sanitaire watervoorziening en voor koken.  Er hoeft nu niet meer dagelijks een vrachtwagen met watertank naar het kamp te rijden om hen 6 weken lang van water te voorzien. Dat scheelt hen veel kosten. De kosten voor de waterpomp bedroegen 10.000,- euro.
8 m3 aan hulpgoederen getransporteerd naar targu Mures (2010)
Na een enorme inzamelingsactie/sponsoring van sportkleding (Dekker Sport Den Haag), tandenborstels en tandpasta’s (M2 tandartsen), kinderschoenen (Koel for kids) en medische hulpmiddelen (Lagaay) hebben we een vervoerder gevonden, Noord Holland Transport voor Roemenie, die alle spullen voor ons heeft afgeleverd in Targu Mures. Alles is veilig de grens over gekomen. Dank aan allen die ons en daarmee de kinderen uit ons weeshuis hebben gesponsord! De kosten waren eenmalig 500 euro.
Basis toilet spullen (feb 2009)
Door een donatie van 250 euro hebben we een enorme berg basis toilette spullen kunnen kopen voor de weeskinderen in Roemenie. Volgende week vertrekt een door Stichting Livada aangekochte mini-bus vanuit Den Haag naar Roemenie. Deze bus proberen we te vullen met zo veel mogelijk direct inzetbare hulpgoederen en zo’n donatie als deze helpt ons enorm bij het bieden van de basisvoorzieningen aan de weeskinderen in TG Mures, Roemenie.
Sponsoring Dekker Sport (2009,2010,2011)
Dankzij Dekker sport in Den Haag zijn de kinderen steeds weer voorzien van mooie sportkleding en schoenen. Bij elke wisseling van het seizoen zorgt Dekker Sport voor weer een aantal dozen met sportspullen voor de kinderen. Omdat sporten voor hen een enorme uitlaatklep is betekent dit heel veel voor hen. De Kinderen zijn enorm blij met hun gulle giften! Dank jullie wel team Dekker Sport.
Tachtig paar schoenen (feb 2009)
Van Koel4Kids hebben wij 80 paar nieuwe schoenen gekregen voor de kleinere weeskinderen in Tg Mures. Namens de gelukkige 80 nieuwe eigenaren willen wij Koel4Kids bedanken voor de mooie schoenen…
Pingpong tafel (feb 2009)
In een groot weeshuis dat onderhouden wordt door de regering van Roemenie was een zeer oude pingpong tafel die zeer veel gebruikt was maar al enkele jaren aan vervanging toe was. Omdat deze pingpong tafel een enorme afleiding is voor de kinderen heeft Stichting Livada gekozen deze te vervangen door een nieuwe stevige tafel. De kinderen waren hier super blij mee en zullen hier nog jaren met veel plezier gebruik van maken. (200 euro)
Computer ruimte (jan 2009)
Op het terrein van het weeshuis is een klein ander gebouw waar kinderen extra aandacht krijgen bij o.a. het maken van huiswerk. Door een donatie hebben wij hier een computer ruimte kunnen inrichten met zes computers en een netwerkprinter.
De computers zijn lokaal aangeschaft bij een klein lokaal ICT bedrijf dat ook onderhoud levert. Wij denken dat de toekomst van de kinderen beter ondersteunt wordt omdat zij nu o.a. huiswerkprojecten kunnen doen op de computer.
Ogen dokter (jan 2009)
Twee oogspecialisen zijn in januari 2009 met hun Range Rover naar Tg Mures gereden om daar de ogen van ruim 350 weeskinderen te controleren. Stichting Livada heeft de reiskosten en onderdak vergoed. George en John van Stiching Zienderogen hebben keihard gewerkt en zijn onze helden !!! Een op de vijf kinderen had een bril nodig en zullen via hen hun eerste bril krijgen. Er waren kinderen van 18 jaar oud met -3 die nu voor het eerste een bril gaan krijgen.
Schoenen (jan 2009)
De afgelopen drie jaar hebben wij schoenen gekocht voor alle weeskinderen die bij LOC ondergebracht zijn. Samen met de kinderen gaan we naar het lokale dorp om daar samen met hen schoenen uit te zoeken. (1.000 euro)
Nursing scollarship (2009)
Kati Gabor, volgt de opleiding om verpleegster te worden. Ze heeft haar eerste jaar reeds prima afgerond. De opleiding duurt nog 2 jaar en ze heeft nu van ons een beurs gekregen om haar opleiding af te kunnen maken. Naast haar opleiding is ze vrijwilligster bij de ambulance dienst in Targu Mures om ervaring op te doen in haar vak. Ze is enorm gemotiveerd en trots dat zij de beurs heeft gekregen en ze dus een kans krijgt om een succesvolle verpleegster te worden.
Tourism scolarship (2009)
Ani Florea volgt de opleiding Toerisme. Ze is bezig met haar eerst jaar en heeft nog 2 jaar te gaan. Zij heeft van ons een beurs gekregen om dit jaar en het komende jaar te kunnen blijven studeren. We hopen haar studie uiteindelijk helemaal te kunnen bekostigen. Ani volgt haar opleiding met name in de weekenden en ze werkt door de week om haar eigen geld te verdienen, zelfstandig te kunnen worden en iets te kunnen doen voor de maatschappij!
Het is een enorm gemotiveerde studente, ze volgt extra engelse lessen om uiteindelijk een mooie baan te kunnen krijgen in de toerismebranche. Ze spreekt al uitstekend engels.
Transport bus (feb 2008)
Voor veel van de dagelijkse activiteiten is een busje nodig en het huidige busje was echt aan vervanging toe (deze was in 2003 gekregen en had inmiddels ruim 240.000 km gereden). Het busje wordt gebruikt om de kinderen te halen en brengen naar school, om eten te kopen en voor eenvoudige uitstapjes naar het platteland. De eenmalige kosten voor het busje was 18.000 euro.
Transportbus (2009)
Voor veel van de dagelijkse<> activiteiten is er nog een extra personenbus nodig om de kinderen te kunnen vervoeren. Wij hebben besloten om nog een bus aan te schaffen voor hen omdat het van essentieel belang is dat de kinderen van en naar school gebracht kunnen worden. Zonder school geen toekomst. De eenmalige kosten voor deze personenbus was 22.500,- euro.

Inzamelingsactie (2008)

Op dinsdag 17 februari 2008 organiseerden wij een inzameling voor het hek van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging in Den Haag. De door ons gesponsorde transportbus, met tulpen, die de volgende dag naar Targu Mures in Roemenie vertrok, was volgeladen met kleding, speelgoed en heel veel schoenen.