Lopende projecten en hulp

Hieronder kunt u lezen welke projecten er momenteel lopen en waarvoor wij uw hulp goed kunnen gebruiken.

inzameling Haagsche School VereenigingInzamelingsactie woensdag 7 juni 2017 te Den Haag
Woensdag 7 juni inzamelingsactie bij de Haagsche School Vereeniging (HSV) van 12-13 uur en bij Schoolvereniging Wolters van 13.15-14 uur te Den Haag.

Heb je (kinder) kleding over voor 0-18 jarigen, babyspulletjes, beddengoed voor 1 persoonsbedden, beschermhoeslakens voor kinderbedjes of (sport) schoenen, die je graag aan een goed doel wil geven, kom het brengen op woensdag 7 juni naar de Nassaulaan 26 bij de HSV of bij Schoolvereniging Wolters Utenbroekstraat 2 te Den Haag. Liever geen knuffels en plastic speelgoed, dat is er in overvloed tijdens de vorige inzamelingsactie al naar toe gegaan. Wij zorgen ervoor dat het weer een mooie nieuwe bestemming in Roemenie gaat krijgen. Het gaat rechtstreeks naar onze (wees)kinderen in Roemenie. Dank alvast voor jullie medewerking.

fornuizen casa Ana-NadiaTwee fornuizen voor casa Ana-Nadia 2017 (1.000 euro)
In het LOC huis waar nog 9 kinderen verblijven is behoefte aan twee nieuwe fornuizen. De oude twee zijn aan vervanging toe na 15 jaar.

Wasdroger casa Ana-NadiaWasdroger voor casa Ana-Nadia 2017 (580 euro)
Voor 9 puber kinderen de was doen is al veel werk. He zou een enorme verlichting zijn voor de “mama’s” in het huis als er een wasdroger zou zijn.

Beddengoed casa Ana-NadiaBeddengoed casa Ana-Nadia 2017 (400 euro)
Het beddengoed is toe aan vervanging voor de 9 LOC kids en hun begeleiders (mama’s)

casa JulianaTuinproject/speeltuin casa Juliana 2017 (1.150 euro)
Het prachtige casa Juliana is volledig opgeknapt afgelopen jaren, alleen moet de ruimte om het huis nog worden opgeknapt. Ze willen graag een speeltuintje maken voor de kinderen en wat fruitbomen/struiken om het geheel aan te kleden.

SchoolprojectSchoolproject 2017 (4.000 euro)
Ieder jaar proberen we zelf aan 200 kinderen uit de gypsy village en aan onze eigen LOC kids schoolspullen uit te delen, zodat ze goed kunnen starten met hun nieuwe schooljaar. Het gaat om schooltassen, schrijfgerei, schriften, mappen, gummen, liniaal, passer, et..) LOC koopt de spullen ter plekke in en zij organiseren per kind de juiste gevulde schooltas en wij delen ze uit. Wat een enorme dankbaarheid krijgen we daarvoor terug! Zo kunnen ze bouwen aan hun eigen toekomst en dat van hun familie.-Kledi

Kleding en schoenenKleding en schoenen voor 9 LOC kids 2017 (3.500 euro)
Elk jaar opnieuw moeten de 9 LOC kids en de 8 casa Juliana kinderen weer voorzien worden van kleding en schoenen. Een van ons gaat ieder jaar altijd met ze de schoenen kopen, de kleding schaffen ze ter plekke aan wanneer het nodig is. Een groot feest voor alle kinderen, steeds weer.

Naschoolse activiteitNaschoolse activiteit Gypsy community 2017 (4.260)
De gypsy kids krijgen helaas weinig/geen opvoeding mee van huis uit. LOC organiseert wekelijks naschoolse bijeenkomsten voor deze kwetsbare groep kinderen om hen normen en waarden te leren, om te leren gaan met elkaar (sociale vaardigheden), Engelse lessen te geven, uitleg geven over mogelijke banen, op te komen voor zichzelf en praatgroepjes over dagelijkse problemen waar je als puber tegen aan loopt. Tevens krijgen ze eten en drinken. De kinderen worden enorm blij van deze bezigheid.

huiswerkbegeleiders4 huiswerkbegeleiders/Tutors 2017 (29.200 euro)
Al jaren zorgen we ervoor dat de kinderen naast het naar school gaan, de juiste huiswerkbegeleiding na schooltijd kunnen krijgen, om hun school af te kunnen maken. Veel van de kinderen zijn pas op latere leeftijd naar school gegaan en beginnen met een achterstand.
Door deze hulp blijken de kinderen wel in staat om hun school af te maken en te werken aan hun toekomst!

TandartsprojectTandartsproject 2017 (8.000 euro)
350 a 400 kinderen kunnen dankzij onze steun jaarlijks naar de tandarts. Er zijn momenteel een aantal extra plaatselijke tandartspraktijken bereid gevonden om de kinderen te behandelen. Tevens voorzien wij de kinderen van tandenborstels en tandpasta om het gebit goed te kunnen blijven onderhouden. Een enorm verschil voor de kinderen. Zo mogelijk laten we de kinderen twee maal per jaar naar de tandarts gaan. Dit project steunen we al 7 jaar en is van het grootste belang dat we dit kunnen blijven continueren.

Onderhoud bussenOnderhoud bussen 2017 (4.000 euro)
Elke week worden alle 4 de personenbussen intensief gebruikt voor o.a vervoer van en naar: School, naschoolse opvang, kinderziekenhuis, de groente kassen, Foster Parents gezinnen, boodschappen, sport, etc.. Om deze bussen goed te kunnen laten rijden hebben deze onderhoud nodig en dat kost veel geld. Ook de slechte wegen zorgen voor extra onderhoud.

Foster careFoster care voor 3 kinderen (special need kids) 2017 (6.540 euro)
3 Foster care kinderen hebben extra zorg en begeleiding nodig gezien hun verleden. Ze worden opgenomen in een liefdevol gezin en begeleid door psychologen om op te kunnen groeien tot een volwaardig mens. De kosten zijn met name voor transport, school, medische hulp, begeleiding, interventies en voedsel elke dag.

Foster care zorg/plaatsing 2017 (6.780 euro)
Voor 15 Foster care kinderen is er veel werk te doen qua administratie, (na)zorg, controle, voorzien van goederen (voedsel, luiers, kleding, etc..). Er zijn twee dames fulltime bezig met de hele plaatsing procedure en het volgen van de kinderen in de gezinnen. Het blijft een bureaucratisch gebeuren waar veel geduld wordt verwacht van alle partijen.

Casa Juliana 2017 (14.880 euro)
LOC heeft een prachtig huis geschonken gekregen van een Fransman, genaamd casa Juliana, die graag zijn hulp wilde aanbieden aan de verwaarloosde kinderen in Roemenië. De afgelopen 3 jaar hebben wij een sponsor gevonden die heel graag ons wilde helpen met het verbouwen van de benedenverdieping van dit huis, om daar 8 tot 10 verstoten/verlaten baby’s en peuters (en hun moeders)op te vangen. Het doel is om deze kwetsbare kinderen na een jaar te kunnen plaatsen in een Foster parent gezin. Het huis heeft een continue in- en uitstroom van kwetsbare kinderen (meestal uit ziekenhuizen of verstoten kinderen)
Ze krijgen in dit opvanghuis alle basiszorg en therapieën om op te kunnen groeien tot een volwaardig mens. Fantastisch! Het is een enorm geslaagd project. Zo hopen wij deze kinderen in een zo natuurlijk mogelijke omgeving op te kunnen voeden en te begeleiden en te voorkomen dat deze kinderen naar kinderziekenhuizen worden overgebracht of family houses.
Het onderhouden van het pand, de salariskosten van de “mama’s”/verzorgers, medische verzorging, school (spullen), transportkosten, begeleiding, speelgoed en kleding/schoenen zijn steeds doorlopende kosten.
Deze kinderen worden zo goed mogelijk begeleid door gespecialiseerde verzorgers op emotioneel, lichamelijk en onderwijskundig vlak. In de afgelopen 3 jaar zijn de kinderen letterlijk en figuurlijk enorm gegroeid door de stabiele situatie. Enkele zijn reeds opgenomen in een gezin!

Kinderziekenhuis 2017 (24.000 euro)
Wij ondersteunen al 8 jaar, baby’s en kleine kinderen in een kinderziekenhuis middels luiers, voeding, aandacht en liefde. Deze kinderen worden achtergelaten in het ziekenhuis of als vondeling neergelegd. Aandacht en liefde wordt door vrijwilligers vanuit LOC gegeven en door ons mogelijk gemaakt! (transport, tijd). Voor 2015 kunnen we het ziekenhuis wederom sponsoren dankzij gulle giften. Om deze continuiteit te waarborgen zijn we steeds op zoek naar nieuwe sponsoren.

Medische verzorging 2017 (5.400 euro)
De kinderen uit ons weeshuis (LOC kids) hebben een blijvende behoefte aan medicijnen en psychologische- en psychiatrische begeleiding. Dit hebben zij hard nodig om tot een zelfstandig mens op te kunnen groeien en aan hun eigen toekomst te kunnen werken. Deze kinderen hebben in de eerste levensjaren vaak zoveel meegemaakt dat het in de toekomst grote gevolgen heeft voor hun welzijn als dat niet op tijd wordt behandeld. Gelukkig hebben we dit belangrijke project ieder jaar kunnen ondersteunen.

Provision project 2016-2017 (10.000 euro)
Marian en Cristina zijn de directeuren van Provision association in Roemenië en helpen daar waar mogelijk de zeer arme (zigeuner) kinderen in Targu Mures en omstreken. We hebben hen ontmoet tijdens onze bezoeken aldaar. We kennen hen al lang.
We hebben besloten hen te helpen met een tweetal projecten.
Een 80 tal kinderen kan met hun hulp nu naar school, deze groep krijgt daarnaast tijdens en na school een maaltijd gesponsord door Provision.
Tevens zijn er 4 leraren die in dienst worden genomen om na school deze kinderen op te vangen en te begeleiden met huiswerk.
2,30 euro per maaltijd gedurende 9 maanden school voor 80 kinderen bedraagt: 6624,00 euro.
4 leerkrachten voor 40 euro per maand voor 9 maanden bedraagt: 1440,00 euro.

Daarnaast helpen ze zeer arme gezinnen met voedsel en kleding pakketten voor 1900,00 euro.
Mocht u deze kinderen willen helpen, dan kunt u ons benaderen. Het maakt voor deze groep kinderen echt het verschil.

Office 2016-2017 (22950,00 euro)
Er is in april een houten prefab huis gesponsord door een groep Amerikanen. Deze is al geplaatst op het terrein bij de twee bestaande weeshuizen. Dit huis gaat als Office gebruikt worden voor alle LOC medewerkers en tevens zal het als therapieruimte worden gebruikt. De bestaande kantoor ruimte is te klein. Dat komen weer nieuwe kinderen in en zal als weeshuis weer gaan functioneren. Nu is het van groot belang dat dit prefab huis wordt afgebouwd voordat de winter echt van start gaat. Afgelopen oktober is het dak erop gegaan. Nu moet het van buitenaf worden geïsoleerd, de ramen en deuren moeten erin en vervolgens de elektrische installatie geplaatst.
Het totale bedrag hiervoor bedraagt: 22950,00 euro

We zijn naarstig op zoek naar sponsoren om dit project voor hen te realiseren.