Lopende projecten en hulp


Lopende projecten en hulp

Hieronder kunt u lezen welke projecten er momenteel lopen en waarvoor wij uw hulp goed kunnen gebruiken.


Provision projectInzamelingsactie 15 mei 2019 (700 euro)
Woensdag 15 mei a.s. gaan we weer inzamelen bij de Haagsche Schoolvereeniging, aan de Nassaulaan 26 te Den Haag tussen 12-13 uur. We zijn op zoek naar kinderkleding (0-18 jaar), schoenen, dames- en herenkleding en babyspullen.
Alle spullen krijgen weer een mooi nieuw bestaan in Roemenië!
Dank alvast voor uw moeite!


Provision projectProvision project 2019 (14.000 euro)
Marian en Cristina zijn de directeuren van Provision association in Roemenië en helpen daar waar mogelijk de zeer arme (zigeuner) kinderen in Targu Mures en omstreken. We hebben hen ontmoet tijdens onze bezoeken aldaar. We kennen hen al lang.
We hebben besloten hen te helpen met een tweetal projecten.
Zij dragen vooral zorg voor de allerarmste gezinnen in Roemenië. Zij proberen deze zeer kwetsbare gezinnen te ondersteunen daar waar mogelijk, zodat de kinderen thuis kunnen blijven wonen en niet naar (wees)huizen moeten. Dan moet je denken aan voedselpakketten, scholing, medische hulp, kleding en schoenen.

  1. Zij zorgen voor Catering op school, 135 kinderen krijgen iedere week twee keer, een warme maaltijd op school aangeboden (89 euro per kind per schooljaar)
  2. Verder zorgen zij ervoor dat er naschoolse opvang is en de juiste begeleiding om een groot deel van de kinderen zo goede mogelijk te ondersteunen bij hun schoolwerk. Zo maken ze meer kans om hun school ook daadwerkelijk af te maken en te kunnen werken aan hun toekomst.
    De kosten bedragen voor 65 kinderen, 34 euro per kind, per schooljaar.

InzamelingsactieInzamelingsactie 31 oktober 2018 (700 euro)
Zoals ieder jaar staan we ook dit jaar weer met onze bus in Den Haag om spullen in te zamelen voor onze kinderen in Roemenie.
Dat vindt plaats op woensdag 31 oktober van 12-13 uur voor de Haagsche School Vereeniging op de Nassaulaan 26 te Den Haag.
Heb je nog (gebruikte) kinderkleding (0-18 jaar), dames of heren kleding, kinderschoenen, regenlaarsjes, beddengoed of babyspulletjes, doneer je spullen bij de Haagsche School Vereeniging, wij zorgen ervoor dat alles in Roemenië komt. Bij voorkeur aanleveren in dozen met label wat erin zit.
Dank jullie wel alvast voor de moeite!


TandartsprojectTandartsproject 2018 (8.000 euro)
350 a 400 kinderen kunnen dankzij onze steun jaarlijks naar de tandarts. Er zijn momenteel een aantal extra plaatselijke tandartspraktijken bereid gevonden om de kinderen te behandelen. Tevens voorzien wij de kinderen van tandenborstels en tandpasta om het gebit goed te kunnen blijven onderhouden. Een enorm verschil voor de kinderen. Zo mogelijk laten we de kinderen twee maal per jaar naar de tandarts gaan. Dit project steunen we al 7 jaar en is van het grootste belang dat we dit kunnen blijven continueren.


Foster careFoster care voor 3 kinderen (special need kids) 2018-2019 (6.540 euro)
3 Foster care kinderen hebben extra zorg en begeleiding nodig gezien hun verleden. Ze worden opgenomen in een liefdevol gezin en begeleid door psychologen om op te kunnen groeien tot een volwaardig mens. De kosten zijn met name voor transport, school, medische hulp, begeleiding, interventies en voedsel elke dag.


Foster care zorgFoster care zorg/plaatsing 2018-2019 (6.780 euro)
Voor 15 Foster care kinderen is er veel werk te doen qua administratie, (na)zorg, controle, voorzien van goederen (voedsel, luiers, kleding, etc..). Er zijn twee dames fulltime bezig met de hele plaatsing procedure en het volgen van de kinderen in de gezinnen. Het blijft een bureaucratisch gebeuren waar veel geduld wordt verwacht van alle partijen.